Либералдемократи мислят, че може и да няма Brexit

Преговорите трябва да продължат до ноември 2018 г.

Оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз - Брекзит може и никога да не се случи поради разногласия в рамките на основните политически партии. Това становище е изразено от лидера на партията "Либералдемократи" Винс Кейбъл, съобщава Financial Times.

"Мисля, че е повече от вероятно, Brexit никога да не се осъществи" коментира Винс Keйбъл. "Има напрежение в рамките на основните политически партии", допълва той.

The Daily Telegraph по-рано съобщи, че поддръжниците на европейската интеграция в управляващата консервативна партия във Великобритания се готвят да саботират приемането на законопроекта за отмяна на европейското законодателство в рамките на ЕС.

Най-малко шест консервативни депутати са готови да подкрепят политическите си опоненти, предимно от Партията на труда, и се противопоставят на ключова част от проектозакона за Брекзит.

Официалните преговори между Лондон и Брюксел започнаха на 19 юни в белгийската столица - почти една година след провеждането на референдум с резултат от 51,9% отбелязват противници на европейската интеграция.

Преговорите трябва да продължат до ноември 2018 г., след което страните ще имат шест месеца за ратифициране на споразуменията, постигнати в националните парламенти.

Според графика, Обединеното кралство трябва да напусне ЕС преди края на март 2019 г.