Избрани Новини
Съвети как да разпознаем лош ресторант
03-09-2017, 16:28
Снимка:wikimedia commons
Автор:Дани Стоянов
Още по Темата:Инспекторите на БАБХ спрели над 100 кг негодни храни за седмица
Потребители на социалните мрежи споделят изживяванията си в лоши ресторанти
Клиенти на лоши ресторанти публикуват съветите си как да избягваме заведения от този тип в социалната мрежа Туитър, съобщи в. "Мейл он сънди".
Някои от потребителите споменават насекоми, неприветливо обслужване и странни предмети в храната, а други дават за пример неправилно преведени имена на ястията в менюто. Един от възмутените клиенти показва прикачена към менюто хартиена торбичка с неизвестна функция. Други изтъкват като предупредителен знак присъствието на гризачи, рояци от мухи и хлебарки.
Част от хората с по-лош късмет споделят, че са намирали буболечка в храната си. Други са попадали на парче пластмаса, лейкопласт и тел.
Сред полезните съвети са и тези как да разпознаем, че храната не става за консумация, без дори да я вкусим. Ако сервитьорите откажат да ни дадат да я опитаме, преди да поръчаме цяла порция, и ако от персонала ходят до близките магазини, за да си набавят продукти, можем спокойно да потърсим къде другаде да се нахраним.
Друг от изпатилите клиенти споделя, че е лош знак за ресторанта, ако в тоалетната се пързаля дете върху матрак.
Потребител дава и пример за лош превод в менюто. В китайски ресторант например предлагали "лотос с черни гъбички", вероятно имайки предвид "гъби".
Смесени реакции е предизвикало и меню в заведение, където "пилето" и "истинското пиле" били предлагани с почти двойна разлика в цените.
Топ Новини