Сребърен и бронзов медал за ансамбъла в Пезаро (обзор)

Изключителн дебют за българския ансамбъл

Приключи 35-тото Световно първенство по художествена гимнастика, което се проведе в италианския град Пезаро. България може да поздрави с три медала - сребърен медал в многобоя за ансамбъла на България и два бронзови във финалите на уредите - Невяна Владинова на топка и отново на ансамбъла - в съчетанието с три топки и две въжета.

Много силно и успешно първенство за българската художествена гимнастика и един невероятен дебют за момичетата от ансамбъла. С класа, артистичност и стил момичетата изпълниха изключително сложните си съчетания.

Симона Дянкова, Теодора Александрова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Мадлен Радуканова изиграха шампионски композициите си и през двата дни и направиха така, че за тях да се говори като за отбор - шампион, който изглежда сформиран от много години, а не от няколко месеца.

Поздравления за старши - треньора Весела Димитрова, за помощник - треньора Михаела Маевска за работата в залата! За една година те успяха да сътворят истински шедьоври и да изработят с тези момичета истинска наслада за окото на съдии и публика!

Огромен успех и за нашите индивидуалистки - Невяна Владинова спечели първи медал от Световно първенство - бронз на топка, Катрин Тасева се класира в дебюта си в първата десетка на света и се класира за финал на лента.

Поздравления за главния мениджър на индивидуалното Бранимира Маркова , за треньорът Силвия Стойнева - страхотна работа - всеотдайна и умна, за да покажат най-доброто от възможностите на момичетата.

Невяна Владинова се класира седма в многобоя. четвърта на бухалки и пета на обръч, а Катрин Тасева успя да се класира в топ десетката на света и се класира на 8-мо място на лента!

Специално БРАВО за работата на нашия боец на тихия фронт Филипа Филипова - съдийката ни на първенството!

Огромни поздравления заслужават всички - танцовите педагози Елица Павликянова и Маргарита Будинова, хореографът Радул Роглев, масажисти, рехабилитатори и лекарски екип.

Изключителна работа на официалния фотограф на БФХГ Анна Недкова, екипът на страницата във фейсбук и официалния сайт също работи с огромно удоволствие и желание успехите на нашите момичета да получат заслужената си популярност и всички да бъдат максимално близко и да съпреживяват състезанието заедно с тях!

Много силен шампионат за нас, но и трябва да си кажем, че ни предстои още много и огромна работа! Българската федерация по художествена гимнастика в лицето на президента Илиана Раева, вицепрезидента Мария Петрова, Генералния секретар Росина Атанасова, директора на националните отбори Деспа Кателиева направиха възможното и невъзможното, за да може тези момичета да имат всички условия за работа и да се поздравят с медали от Световно първенство!

Всичко това нямаше да бъде възможно и без неоценимата помощ на Мария Гигова по отношение на съдийските изисквания - всички работиха като екип, един за всички и всички за един и затова всички заслужаваме да се порадваме сега!

И не на последно място - публиката, която беше в залата и пред екраните - взискателна, обичаща своя отбор, всеотдайна и подкрепяща до последно момичетата ни!

ПЕЗАРО, ДОВИЖДАНЕ!
ЗДРАВЕЙ, СОФИЯ!

Догодина чакаме елита на художествената гимнастика в София и твърдо сме убедени, че ще направим едно запомнящо се Световно първенство!

Медалисти на 35-тото Световно първенство:
Многобой Ансамбли
1. Русия
2. БЪЛГАРИЯ
3. Япония

Многобой индивидуално
1, Дина Аверина (Русия)
2. Арина Аверина(Русия)
3. Линой Ашрам(Израел)
...7. НЕВЯНА ВЛАДИНОВА (БЪЛГАРИЯ)
--10. КАТРИН ТАСЕВА (БЪЛГАРИЯ)

Финали Ансамбли:

5 обръча
1. Италия
2. Русия
3. Япония

3 топки и 2 въжета
1. Русия
2. Япония
3. БЪЛГАРИЯ

Индивиуално

обръч:
1. Дина Аверина(Русия)
2. Арина Аверина (Русия)
3. Кахо Минагава (Япония)
.. 5. НЕВЯНА ВЛАДИНОВА (БЪЛГАРИЯ)

топка
1.Арина Аверина (Русия)
2. Дина Аверина (Русия)
3. НЕВЯНА ВЛАДИНОВА (България)

бухалки
1. Дина Аверина (Русия)
2. Катарина Халкина (Беларус)
3. Арина Аверина(Русия)
4. НЕВЯНА ВЛАДИНОВА(БЪЛГАРИЯ)

Лента
1. Арина Аверина(Русия)
2. Дина Аверина(Русия)
3. Линой Ашрам (Израел)
...8. КАТРИН ТАСЕВА(БЪЛГАРИЯ)