Раковски бе домакин на национален кръг по стрийт фитнес

Спорт

04-09-2017, 11:18

Снимка:

Община Раковски

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-малкият участник е на 11 години и е от Раковски

За да премерят сили в състезанието  33 спортуващи млади атлети от всички краища на България се събраха на многофункционалната площадка с фитнес уреди на открито в централния парк в града . Надрпреварата  е кръг от националното първенство, което се организира за първи път тази година. Стартът бе даден от кмета на Община Раковски Павел Гуджеров.
За втора поредна година под егидата на Община  Раковски и със съдействието на Министерството на младежта и спорта в гр.Раковски  се провежда турнира  по уличен фитнес. Срийт фитнесът е сравнително нов  спорт, който  бързо спечели много привърженици и стана популярен  сред по-младото поколение.
Участниците се съревноваваха в три категории: момчета до 16г., мъже над 16г. и жени.
Всички участници имаха на разположение по три минути, за да покажат уменията си на лост и успоредка. Най-малкият участник бе Алекс на 11г. и е от Раковски. В състезанието взеха участие и 3 момичета, които се състезаваха на равно със момчетата и показаха, че с нищо не отстъпват на  противоположния пол.
Турнира бе помрачен от инцидент  с един от съзтезателите. По време на съчетанието си  едно от момчетата изгуби съзнание  и контузи тежко рамото си. Наложи се  лекарска намеса и съзтезанието бе временно прекратено. През цялото време общинският кмет Гуджеров беше неотлъчно до момчето и следеше за състоянието му заедно с медицинските лица.
 След пристигането на "Спешна помощ" младият атлет  бе транспортиран до МБАЛ"Св.Георги" в Пловдив за преглед със специализирана апаратура, където е установено , че е със счупена ключица.
Инцидентът  несъмнено повлия на духа на останалите участници и продължаването на турнира беше под въпрос. Павел Гуджеров наруши тягостната тишина на спортната площадка, като информира всички за състоянито на пострадалото момче и призова всеки, който се чувства готов да продължи да участието си. Предложението му бе прието с аплодисменти и състезанието бе подновено.
"Всички бяхте страхотни, честно казано бяхте красота за очите."-бяха думите на кмета Гуджеров преди да награди победителите в категория мъже. Той поздрави всички участници за усилията им и похвали момичетата, които макар и малобройни, липсата на конкуренция не ги е обезкуражила. Общинският кмет обеща турнирът по стрийт фитнес да стане традиция в Раковски, а младите атлети могат да разчитат на подкрепата на Общината.
Председателят на Общинския съвет Георги Лесов връчи купите и медалите на отличилите се на момчетата до 16 г, а на зам.кмета Йовко Романов се падна  удоволствието да награди момичетата.
Класирането във възрастова категория момчета до 16 год.:
I – во място –Димитър Иванов
II – ро място – Веселин Георгиев
III – то място – Петко Ангелов
 Класирането при мъжете над  16 год. :
I – во място –Александър Стойков
II – ро място – Петко Цопанов
III – то място – Теодор Власов
Жени:
I – во място –Елена Любенова
II – ро място – Натали Стефанова
III – то място – Ани стоянова