Убиецът на Виола е вменяем, доказа експертиза

Крими

04-09-2017, 16:48

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цацаров: Има неизпълнение на служебни задължения във връзка с убиеца на Виола

29-годишният Стефан Станев, обвинен за жестокото убийство на приятелката си Виола Николова, е вменяем

Това е заключението на лекарите от психиатричната клиника към затвора в Ловеч, където Станев бе настанен за един месец по решение на съда.


29-годишният Стефан Станев, обвинен за жестокото убийство на приятелката си Виола Николова, е вменяем и може да отговаря пред съда за действията си.
 
Това е заключението на лекарите от психиатричната клиника към затвора в Ловеч, където Станев бе настанен за един месец по решение на съда, съобщи градският прокурор на София Зорница Таскова, цитгирана от dir.bg.

На 23 юни 29-годишната красавица Виола - студентка в Датския колеж, бе пребита с метален стик, душена и наръгана с нож от Стефан, който подозирал, че тя му е изневерила. Двамата живеели заедно от няколко месеца. След като убил приятелката си, 29-годишният мъж тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Ден по-късно Стефан Станев бе задържан в Созопол.

Настаняването в психиатрията в Ловеч бе поискано от прокуратурата, след като държавното обвинение се сдоби с документи, че Стефан Станев е бил лекуван от биполярно разтройство през 2015 г. в Държавната психиатрична болница "Св.Иван Рилски“ в Курило.

В началото на юли директорът на лечебното заведение д-р Цветеслава Гълъбова обясни, че при постъпването си в болницата Станев е имал психотичен епизод, отключен от злоупотреба с наркотични вещества. По думите на психиатърката, младият мъж е имал симптоми, които са променили качествено съзнанието му за онзи период.

"Психиатричната експертиза обаче показа, че обвиняемият е вменяем. Прокуратурата работи много усилено по случая, като към момента не можем да се ангажираме с конкретни срокове за изготвяне и внасяне на обвинителния акт в съда. Има още няколко експертизи, които не са готови, но пак казвам - работим усилено", допълни прокурор Таскова.

Стефан Станев е обвинен в умишлено убийство и ако бъде признат за виновен може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.