Разширяват "Синя зона" от днес

Мисия Пловдив

05-09-2017, 08:00

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С разширението на „Синя зона“ продължаваме политиката за регламентиране на паркирането в най-натоварените зони

От днес започва заплащането за престой на автомобили в участъка на бул. „България“, който с решение на Общинския съвет от края на юли бе включен към синята зона на Пловдив. Това съобщи директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов.
В северната част на булеварда платените места за престой са в отсечката от ул. „Васил Левски“ до ул. „Победа“, а в южното – от „Победа“ до кръговото кръстовище при Панаира. Заплащането в тази част на „Синя зона“ ще се извършва чрез наскоро монтираните 6 паркомата, но в първите една-две седмици за улеснение на шофьорите ще има и инкасатори, които да обясняват новите правила.
Освен по  бул. „България“,  към „Синя зона“ се приобщават 4 улици около МОЛ „Марково тепе“ и още 3 пътни отсечки край ул. „Капитан „Райчо“. Всички нови места за платен престой са обозначени с необходимата маркировка и знаци.
„С разширението на „Синя зона“ продължаваме политиката за регламентиране на паркирането в най-натоварените зони, като се стремим да улесним хората, които са готови да заплатят за кратковременен престой на автомобилите си на невралгични места в града“, коментира заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.