Продължава инициативата "Кино в парка"

Билетите ще се продават на място 30 минути преди прожекциите

Едноседмичният кино маратон „Кино в парка” се провежда във Военната академия „Г. С. Раковски”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. В Деня на Съединението - 6 септември ще бъде прожектиран новият филм на Андрей Кончаловски „Рай”. Какъв е прочита на руския режисьор по класическата тема за любов по време на война и как се променя представата за рай на главната героиня Олга, влюбена в немски офицер? Бурна връзка, възможност за бягство и неочакван обрат в черно-бялата творба, посветена на спомените за миналото...
„БЕЛГИЙСКИЯТ КРАЛ” ще бъде прожектиран на 7 септември. Филмът разказва приключенията на един аристократ в неговото инкогнито-пътешествие през Балканите. Как изглежда България през погледа на Краля? Един поучителен разказ на Джесика Удуърт и Петер Бросенс за лекотата, с която можем да запазим човечността си, дори при неблагоприятни обстоятелства.
Кулминацията на „Кино в парка” ще бъде в последния ден - 8 септември (петък), когато с биографичния филм „Пеле: Раждането на една легенда” ще проследим пътя на успеха на един от най-великите майстори на прочутата в цял свят игра – от бразилските гета до най-високите върхове в кариерата на футболиста.
Билетите ще се продават на място 30 минути преди прожекциите на цена 10 лева. Пакет „Четирима на кино” с билети по 8 лева.
„Кино в парка” е инициатива на София филм фест и се осъществява с подкрепата на Столична община и Военна академия „Г. С. Раковски”.