Деца изнесоха представление за билките в Старинна аптека „Хипократ”

Пловдив Лайф

06-09-2017, 10:26

Снимка:

ОИ „Старинен Пловдив“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Децата бяха разделени на няколко групи

„Зелен театър” се проведе в двора на Старинна аптека „Хипократ”. Събитието се организира съвместно от  ОИ „Старинен Пловдив“ и ДГ „Майчина грижа“.

Мероприятието е част от отбелязването на Европейските дни на наследството-2017 г., интерпретиращо темата „Наследство и природа: пейзаж от възможности”.

Децата бяха разделени на няколко групи: на жълтия кантарион; на мащерката, на белия равнец; на жълтия равнец; на мурсалския чай; на здравеца и на смрадликата (тетрата). Всяка от групите представи различна билка пред своите връстници, като малчуганите бяха заучили реплики за произхода и свойствата на лековитото растение: къде се намира, къде се бере, как се суши и за каква болест помага.

„Целта на това представление е децата чрез играта и личното преживяване да научат за лечебните свойства на някои билки и растения, както и стари рецепти за здраве.Заниманието съчетава усвояването на полезни знания със създаването на забавна атмосфера”, каза Татяна Йорданова, служител в ОИ „Старинен Пловдив”.

Възпитаниците на ДГ „Майчина грижа“ получиха коронки от картон с хербаризирана билка, които взеха със себе си за спомен.