“Любовта е лудост” идва в Пловдив от 15-ти септември

Пловдив Лайф

06-09-2017, 15:00

Снимка:

Lucky Дом на киното

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Филмът, спечелил Голямата специална награда на журито в Кан за 2017 – френският „120 удара в минута“

За трети пореден път кинофестивалът „Любовта е лудост“ ще гостува в Пловдив. Домакин ще бъде Lucky Дом на киното, а програмата не изменя на добрата традиция и обещава качествено кино за всички предпочитания.

Между 15 и 24 септември киноманите в града под тепетата ще имат удоволствието да видят 13 филма, в което число влизат едни от най-актуалните европейски и световни заглавия за изминалата година. От последната роля на Мел Гибсън в екшъна „Кръвен баща“, с който фестивалът ще приключи, до номинирания за три Оскара „Джаки“ на Пабло Лараин с участието на Натали Портман.

Филмът, спечелил Голямата специална награда на журито в Кан за 2017 – френският „120 удара в минута“ на режисьора Робен Кампийон също ще бъде част от програмата, както и „Диванът на Сталин“ на Фани Ардан с участието на Жерар Депардийо. За доброто настроение на зрителите ще се погрижат комедиите „Кухня“, „В легло с Виктория“ и „Нашите любовници“. Пловдивчани ще могат да видят и последния филм на Джон Мадън „Мис Слоун“, за който актрисата Джесика Частейн получи изключителни отзиви от критиката.

Фестивалът започва на 15 септември от 19:00 ч. с прожекция на филма „След теб“. Цената на билетите ще бъде 6 лв.