Започва съвместната летателна тренировка Collector’s Item 17

Животът

07-09-2017, 10:06

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Основните цели на тренировката са повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателна подготовка на личния състав

Съвместна българо-израелска летателна тренировка Collector’s Item 17 ще се проведе от 7 до 13 септември във въздушното пространство на Република България.
От българска страна в летателната тренировка ще се включат самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, наземни средства за противовъздушна отбрана от състава на Военновъздушните сили и Сухопътните войски и системите за тяхното управление. Израелските Военновъздушни сили ще изпълняват задачи със самолети F-15 и F-16, действайки от техни летища за постоянна дислокация. В съвместните полети ще вземат участие и самолети EF-2000 Typhoon от състава на Военновъздушни сили на Република Италия, базирани на летище Граф Игнатиево, съобщиха от МО.
Основните цели на тренировката са повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателна подготовка на личния състав, както и усъвършенстване подготовката на екипажите при изпълнение на задачи по прикритие на обекти от територията на страната. Collector’s Item 17 е продължение на сътрудничеството между българските и израелски ВВС, започнало през 2012 г. с провеждането на първата съвместна летателна тренировка.