Кукли разказват 60-годишната история на кукленото изкуство в Стара Загора

В художествената галерия

Кукли, скици, сценографски проекти, фотографии, плакати и видео-презентации на емблематични спектакли разказват историята на създаването на Държавния куклен театър в Стара Загора от 1957 година до днес. Експозицията "60 години старозагорско куклено изкуство" в Художесктвена галерия Стара Загора може да бъде посетена до 30 септември.
Откриването на изложбата бе първата от проявите, включени в програмата на 10-то юбилейно издание на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни “Пиеро”. Той ще се състои от 24 до 29 септември 2017 г. в Стара Загора, България. Официалното му откриване е в галерията на 24.09. 2017 г. от 16.00 ч.
Тази година Държавен куклен театър Стара Загора празнува 60-та годишнина от създаването си. Утвърден е като водещ културен институт в страната, носител на най-високи национални и европейски отличия и награди за куклено-театрално майсторство. Тази година за втори пореден път Международният куклено-театрален фестивал за възрастни "Пиеро" бе избран да получи знака за качество EFFE Label 2017-2018.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен