Пловдивски деца на Европейско по шах

Спорт

08-09-2017, 14:37

Снимка:

ШК Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Три деца от град Пловдив защитават честта на България

От 4 до 15 септември в град Мамая – Румъния, се провежда Европейско първенство по класически шах за деца и юноши от 8 до 18 години. Три деца от град Пловдив защитават честта на България  – състезателите от Шахматен клуб „Пловдив“ - Димитър Димитров, Симеон Тодев и Ивайло Кирилов.
Димитър Димитров е само на 7 години, но се състезава във възрастовата група при 8 годишните. Митко спечели квота за Европейското първенство като завоюва второ място на Държавното първенство на България до 8г.  Симеон Тодев също е по-малък от групата си – той е на 9 години, но се състезава във възрастова група до 10 години. Симеон спечели квота за участие в ЕП с шампионската си титла на откритото Държавно първенство до 10г. Ивайло Кирилов играе в групата до 14 години, на Шампионата на Европейският съюз през август месец в Австрия – той зае девето място.
За Димитър и Симеон това Европейско първенство е само подготовка и събиране на опит за следващата година, когато те ще се състезават с връстниците си. След 3-тият кръг те имат актив от 2 точки – две победи и една загуба. Ивайло Кирилов има много тежка конкуренция от Русия и бившите съветски републики, в момента той е с актив от 1 победа и две загуби.
 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен