Фандъкова провери ремонта на I АЕГ

Мисия София

10-09-2017, 06:15

Снимка:

пресцентър СО

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Предвиждат се 16 нови класни стаи

Първият етап от разширението на Първа английска гимназия предвижда 16 нови класни стаи. След приключването му ще започнем втори етап - строителство на нов физкултурен салон и още класни стани. Така ще удвоим капацитета, като в гимназията и 112 основно училище учат 2000 ученици. По план до средата на есента новата сграда трябва да е завършена и през зимните месеци да се работи вътре. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на разширението на сградата на Първа английска гимназия и 112 училище, предаде Столична община.

На проверката присътваха кметът на район "Оборище" - Васил Цолов и зам.-кметът на София по направление "Инвестиции и строителство" Ирина Савина.

"Кметовете на райони са възложители на строителните и ремонтни дейности в училищата и детските градини на тяхна територия, е тяхно задължение да направят добра организация и да контролират всички дейности", посочи също Фандъкова.

Кметът на София провери и ремонта на училище и детска градина в район "Младост", където районната администрация е допуснала забавяне на някои процедури. "Имам уверението на строителя, че ремонтът на 39-о училище ще завърши преди 15 септември, а на 75-а детска градина - до края на месеца, като директорът е създал необходимата организация за децата", каза тя.

Над 40 училища и детски градини се ремонтират в София, като инвестициите са около 20 млн.лева.