Евелина Апостолова участва в заседание по повод европредседателството на България

Животът

10-09-2017, 12:22

Снимка:

Областна Администрация Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По време на председателството, в страната ще бъдат проведени 237 тематични събития, които ще имат за цел да повишат репутацията на страната

Заместник областният управител Евелина Апостолова и ПР-ът на Областна администрация – Пловдив взеха участие в изнесено заседание на представители на  Областните администрации във връзка с изпълнение на дейностите по провеждане на комуникационните инициативи от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз 2017г.
Лектори на събитието, което се проведе в Боровец бяха министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година Лиляна Павлова и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова. Заместник-министърът на българското председателство Моника Панайотова представи детайли и информация, посветени на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз и приоритетите на България при председателството на Съвета на ЕС.
По време на обучението бяха направени мултимедийни презентации, които Областните управи имат ангажимента да представят на няколко публични събития, които ще се организират в различни населени места. За област Пловдив това са общините Хисаря, Карлово, Стамболийски, Асеновград, Първомай. Публичните срещи в тези градове и в четири общински читалища, се организират в чест на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз и приоритетите при Българското председателство в Съвета на ЕС.
Събитията, които екипът на Областна администрация – Пловдив ще реализира, ще бъдат разделени в два панела, като първият ще бъде информационен - чрез мултимедийни презентации ще се коментират ключовите послания и приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европа, а вторият ще предложи на аудиторията различни съпътстващи програми.
Министър Павлова представи ключовите послания на Българското председателството на Съвета на ЕС 2018, което се поема от страните членки на ротационен принцип и за България шестмесечният период стартира на 1 януари 2018година. Страната ни поема председателството след Естония. Официалната церемония по стартирането на Българското председателство ще бъде на 4 януари в Народен театър „Иван Вазов“ и на него ще присъстват Председателят на Европейския парламента Антонио Таяни, Президентът на Европейския съвет Доналд Туск и Председателят на  Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
По време на председателството, в страната ще бъдат проведени 237 тематични събития, които ще имат за цел да повишат репутацията на страната, да стимулират туристическия бранш и да акцентират върху културно-историческия обмен в Европа.