Бобтейлът Мон посреща първокласниците в СУ „Св. Патриарх Евтимий“

Мисия Пловдив

10-09-2017, 14:10

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мон ще раздава своята любов и ще предизвиква много усмивки сред първокласниците в този важен за тях ден

Бобтейлът Мон* и неговите собственици избраха Район Централен и СУ „Св. Патриарх Евтимий“ в Пловдив. Там в първия учебен ден познатото в цяла България куче, което лекува, спасява, създава добро настроение, успокоява и заразява с любов, ще изненада най-малките – прекрачващи училищния праг за първи път.

Собственичката на Мон Велислава Костадинова сподели, че най-добрата комбинация за вечно приятелство са децата и кучето. „Мон ще раздава своята любов и ще предизвиква много усмивки сред първокласниците в този важен за тях ден“, убедена е Велислава.

Тя и кметът на Централен  насочват посланието си към родители, ученици и преподаватели и се надяват чрез тази инициатива да усетим света, в който живеем като едно позитивно място, изпълнено с доброта и любов.

„Бих искал повече родители да осъзнаят необходимостта децата им да бъдат отговорни, съпричастни и комуникативни“, коментира районният кмет Георги Стаменов.

*За бобтейла Мон:

Цялото име на добрия и атрактивен бобтейл е Мадам Фльор Де Мон Шмитфилд Беар. Вдъхновението за името идва от „Тримата мускетари“, А.Дюма. Мон е шампион и Гранд шампион на България, Сърбия, Гърция, Македония и Румъния. Две поредни години е печелила квалификация за престижното съзтезание Crufts. Печели първо място в клас интермедиа на Световното първенство в Милано 2015 г. Първо място и най- добро куче на националната изложба в гр. Първомай 2016. През 2017 участва в Парада на Шампионите в гр. Първомай, там тя получи медал от кмета на Първомай за съзтезателните си постижения и заслугите към човешкото общество.

Четириногата госпожица се ангажира с добри каузи: посещава детската  онкохематология към УМБАЛ „ Св. Георги” - гр. Пловдив, дом за хора с физически увреждания; среща се с деца от центрове за временно настаняване, с ученици от ОУ „ Яне Сандански ”- гр. Пловдив.