Емил Радев: Няма факти за нарушения от страна на граничарите ни

Политика

11-09-2017, 09:14

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Български евродепутати настояват за мерки срещу двойните стандарти при храните

Кати Пири твърди, че българските граничари принуждават граждани на ЕС и турски гастарбайтери да плащат подкупи

"Питането на евродепутата Кати Пири е поредната атака срещу български граничари, неподкрепена с факти и доказателства", каза пред БНТ евродепутатът от ЕНП Емил Радев.

Холандската евродепутатка Кати Пири твърди, че българските граничари с натиск и сплашване принуждават граждани на ЕС и турски гастарбайтери да плащат подкупи. В Туитър Пири е публикувала запитване до ЕК, от което става ясно, че на граничните ни пунктове с Турция било задължително да се дезинфекцират автомобилите, които влизат в България.

"Питането цели вътрешнополитически да могат да привлекат електорат от гастарбайтерите", коментира Радев. Няма факти и обстоятелства в това запитване.

"Гледах репортаж на тази тема, в който гастарбайтер разказва, че правата му са нарушени, понеже е трябвало да закупи винетен стикер в България. Свидетели сме през последните месеци на бясното каране на гастарбайтерите през нашите магистрали. Предизвикаха не малко катастрофи. Крайно време е да свикнат, че в България има закони, а когато ги нарушават, ще има и глоби. Също така трябва да свикнат, че е необходимо да си купуват винетни стикери, както всеки гражданин, който използва пътната ни мрежа. През минали години не можеше да се осъществява контрол, но сега това се случва и явно в даден момент станаха виновни българските гранични полицаи за това, че преминаващите трябва да си купят винетки", коментира евродепутатът.

"Дезинфекцията на автомобилите не е нова практика, а се преценява от властите кога и как да се извърши, както и всяка една държава го прави, така че не може да говорим за корупция, а за плащане държавни такси", отбеляза още Радев.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"