Награждават трима огнеборци за спасителни дейности

На тържествена церемония на 13 септември от 10.00 часа

По случай предстоящият професионален празник на българските пожарникари – 14 септември ще бъде тържествено отбелязан от ОУПБЗН – Стара Загора чрез провеждането на редица мероприятия. Комисар Стоян Колев, началник на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Стара Загора обобщи изминалите месеци като констатира, че от началото на 2017 година служителите на пожарната са реагирали на 2429 произшествия като 10% от пожарите (263) са с материални загуби. "И тази година се запазва тенденцията от 8% от всички получени сигнали да са лъжливи сигнали като 90 % от тези "лъжливи" сигнали са добронамерени. Най-често от съседи, които са се притеснили", допълни огнеборецът.

Той издаде в аванс, че за отлично справяне със задълженията на тържествена церемония на 13 септември от 10.00 часа ще бъдат наградени с най-високото отличие на МВР-Почетен знак, ще бъдат отличени трима огнеборци: гл. инспектор Анчо Шишков – началник на Пожарната в Казанлък, гл. инспектор Злати Дрянов, началник сектор „Държавен контрол“ в РД ПБЗН – Стара Загора и старши инспектор Танко Танков – ръководител на оперативния център на противопожарната служба в Стара Загора (началник на група „Пожарогасене“).

По време на пожари през 2017 година са засегнати 54 дка иглолисна и 118 дка-широколистна гора, което на фона на пожарите през последните години е малка площ.