Парламентът няма да заседава на първия учебен ден

За четвъртък като първо в дневния ред е ново обсъждане на промените в Закона за опазване на околната среда

Парламентът няма да заседава на първия учебен ден - 15 септември, петък, гласуваха депутатите. В началото на заседанието председателят на Народното събрание Димитър Главчев обяви, че такова е решението на председателския съвет.
НС ще отработи петъчния ден с извънредно заседание във вторник /19 септември/, на което ще се проведе парламентарният контрол и разискванията по питане на левицата към министъра на земеделието Румен Порожанов.

ДПС предложи промените на първо четене в закона за местните данъци и такси с вносител Министерския съвет, които според проектопрограмата са за днешното заседание, да не бъдат обсъждани тази седмица като един от мотивите е, че Националното сдружение на общините няма категорично становище и е нужен дебат - мнозинството го отхвърли. Не беше прието и искането на БСП точката да бъде втора за утре.

За четвъртък като първо в дневния ред е ново обсъждане на промените в Закона за опазване на околната среда, върху които президентът наложи вето с указ от 7 август.

Парламентът започна работа с първо четене на изменения в Закона за храните по предложение на левицата въз основа на разпоредба от правилника на НС.