Осъдиха 18 иракчани за нелегално преминаване на границата

В землището на село Росица

Условни наказания получиха 18 иракски граждани, след като Районен съд - Генерал Тошево одобри споразуменията, постигнати между чужденците, техните защитници и прокуратурата. Групата иракчани - 6 жени и 12 мъже, от които четирима непълнолетни, са признати за виновни в това, че на 22 юли т.г. в землището на село Росица, общ. Генерал Тошево, в района на 240 и 241 гранични пирамиди, излeзли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места.

За извършеното деяние четиримата непълнолетни са получили наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, чието изпълнение е отложено с 3-годишен изпитателен срок. Наложено им е и кумулативно предвиденото наказание "Обществено порицание", което да се извърши чрез публикация в местния печат.

Останалите нарушители са наказани с 10 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок, като са им наложени и глоби от по 200 лева. Всички осъдени ще платят сторените по делата разноски.

Съдебните актове са постановени миналата седмица. Те са окончателни и не подлежат на обжалване.

В същата група иракчани е имало още двама души, които не са постигнали споразумения с прокуратурата и в началото на следващия месец делата им ще бъдат гледани по общия ред.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен