Разпоредиха принудителното довеждане на подсъдим в ДОС

Досега мъжът се е явявал на 22 съдебни заседания по делото

Окръжният съд в Добрич отложи наказателно дело за държане и разпространение на наркотици поради неявяване на подсъдимия. След като 31-годишният Велин М. от Добрич не се яви в съдебната зала без да е представил уважителни причини за това, съдът разпореди за следващото заседание той да бъде доведен принудително.

Съдебният състав не уважи искането на прокуратурата да бъде изменена мярката за неотклонение на мъжа – от „парична гаранция“ в „задържане под стража“, след като взе предвид, че с едно единствено изключение той се е явявал на проведените досега 22 съдебни заседания по делото. Съдът прецени, че процесуалното поведение на мъжа не налага към настоящият момент мярката му за неотклонение да бъде изменяна, а само и единствено спрямо него да бъде постановено принудително водене за датата и часа на следващото съдебно заседание. Разпоредено беше полицията да извърши проверка относно местонахождението на подсъдимия, както и да се изиска справка от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” - София дали той се намира в някой от арестите на страната или местата за лишаване от свобода.

Срещу добричлията е повдигнато обвинение за това, че през октомври 2013г. в село Карапелит, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение и разпространил високорисково наркотично вещество - марихуана с общо тегло 75.29 грама, на стойност 451.74 лева.

Следващото заседание по делото беше насрочено за 11 октомври. Съдът разпореди за него да бъде доведена принудително и свидетелка по делото, която днес също не се яви в залата, въпреки че е била редовно призована.