В. Радев: Знаем, че ще намерим извършителите на отвличането на Адриан

Политическото ръководство на МВР е съгласно да повиши възнагражденията на полицаите

Ние знаем, че такова едно отвличане пречи не само на бизнес, то пречи на всеки един от нас, то всява страх. Надявам се максимално бързо да се разкрие престъплението. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев при изслушване във вътрешната парламентарна комисия по повод на отвличането на Адриан Златков.
25-годишният Златков беше освободен от похитителите си 12 дни след като беше отвлечен. Той е в добро здравословно състояние.
Цветан Цветанов напомни два пъти, че е било взето решение да не се обсъждат детайли около разследването. "Най-важното е да не позволим информацията да бъде публично достояние до тези, извършили отвличането", каза той.
Радев допълни, че държавата винаги е по-силна и ще успее да разкрие престъплението. Министърът отказа да спомене детайли как и дали полицията е работила заедно със семейството и отвлечения.
Пред медиите Радев заяви, че ако отговори на задаваните му въпроси по разследването, информацията ще бъде "чута" и от похитителите. "Знаем, че ще намерим извършителите", допълни той.
На въпрос за социалния диалог между МВР и синдикатите на служителите в сектор "Сигурност", Радев коментира, че той е добър. Също така отбеляза, че политическото ръководство е съгласно да повиши възнагражденията на полицаите, но това може да стане след като бъде гласуван бюджетът за ведомството. И уточни, че евентуално увеличение няма да бъде със задна дата.
Министърът каза, че пожарникарите са също добре оборудвани и екипирани, като допълни, че 119 са новите пожарни автомобили, които се използват в момента. Радев се съгласи с коментара, направен от Цветан Цветанов, че на пожарникарите трябва да се предостави облекло, като каза, че според него то и в момента не е в лошо състояние.