Зловещо отвличане, изнасилване и гавра за 200 лева

Крими

14-09-2017, 12:21

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Оставиха в ареста 38-годишен, разследван за изнасилване

За да си спести унижението, човекът укрил от полицаите цялата истина за отвличането му

30-годишен мъж е бил отвлечен от комплекс "Меден рудник" в Бургас. Той е бил изнасилван, пребит и измъчван три дни, заради отип да бъдат източени кредитните му карти. За това съобщи днес на извънреден бифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

Той похвали отличната работа на колегите си от ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов и разследващите от Сливен, които за по-малко от 24 часа са разплели цялата схема.
Преди два дни е подаден сигнал от млад бургазлия, който е твърдял, че е бил
натикан в багажника на кола и откаран на неизвестно за него място, където е пребиван и измъчван. 30-годишният бургазлия бил тираджия в чужбина, имал солидни спестявания.
Той се запознал много по-рано по интернет с 30-годишната Диана от Сливен. Докато бил в чужбина непрекъснато комуникирали през социалните мрежи. В края на август тя му гостувала в Бургас. Двамата похарчили по магазини и заведения няколко хиляди лева за дни, а бургазлията не пестял средства за новата си възлюбена, без да подозира каква клопка му готви.
"Започнал е тежък бой, жената също е била агресивна. Пострадалият буквално няма здраво място по тялото. С него са извършвани и сексуални извращение, заплашван е с лозарска ножица за рязане на пръсти  и набиване на кол. В това време се опитали да му източат банковите сметки, но не са успели", разказа Любомир Петров.
Той уточни, че всъщност са успели да му откраднат едва 200 лева и мобилен телефон и след това са го захвърлили на изхода на Сливен. 

Тримата участници в престъплението са задържани, а днес изтичат мерките им за задържане. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за участниците в гаврата от Сливен.