Кметът на „Източен“ с извънредни мерки срещу сметищата в „Столипиново“

Мисия Пловдив

14-09-2017, 14:22

Снимка:

район „Източен“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Порочната практика фирми и частни лица от целия град да идват тук да изхвърлят отпадъците от строително-ремонтни дейности трябва са спре

Съвместни екипи на  район „Източен“, ОП „Чистота“, Общински инспекторат, ОП „Общинска охрана“, Общинска полиция, Шесто районно управление на МВР и РИОСВ започват дежурства през деня и вечерните часове, включително и в почивните дни, за да се спре образуването на нерегламентирани сметища за строителни отпадъци в квартал „Столипиново“.
Това бе решено на състоялата се по инициатива на кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков среща с представители на институциите.
„Порочната практика фирми и частни лица от целия град да идват тук да изхвърлят отпадъците от строително-ремонтни дейности трябва са спре. В дежурните екипи са включени длъжностни лица, които имат правото веднага да съставят актове за констатирано нарушение, след което да се наложат и законоустановените санкции. Ще бъдем безпощадни към нарушителите и ще следим за заплащането на евентуалните глоби“, коментира районният кмет.
По думите му, особено засилен ще е контролът на „любимите“ за нарушителите места, които са известни както на районната администрация, така и на ОП „Чистота“.
Николай Чунчуков напомни, че ОП „Чистота“ е обособило пред базата си на ул. „Даме Груев“ 64 А специална площадка, където могат да се отнесат строителни отпадъци от частни ремонти по домовете.