Представиха отворени процедури за социално предприемачество

Парите

14-09-2017, 16:36

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

VI Фестивал за детско и младежко творчество „Всемир на таланти Русе 2017“

Инициатива е част от успешната съвместна дейност между Областна администрация Русе и Областния информационен център

Зала 1 се оказа тясна за желаещите да се запознаят с отворените процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Провеждащата се инициатива е част от успешната съвместна дейност между Областна администрация Русе и Областния информационен център. Събитието беше под формата на информационна среща, на която бяха поканени и се отзоваха членовете на Областните обществени съвети за прозрачност и гражданко наблюдение, за социално включване на хората с увреждания и на хората от „Третата възраст”.

Интересно бяха представени процедурите от Габриела Стефанова, експерт комуникации и информация в Областния информационен център. Тя презентира двете отворени процедури „Развитие на социалното предприемачество” и „Подкрепа на предприемачеството”, по които финансирането на  проектни предложения е 100 % от Програмата.

Основен акцент беше поставен на допустимите бенефициенти и дейности по проектните предложения. Беше обърнато внимание, че отново всички документи ще се подават по електронен път.

На поставените въпроси от участниците, свързани с изискванията за банкова гаранция, сроковете за верифициране на извършените разходи, най-често допусканите грешки – основание за налагане на финансови корекции и др., отговори Камелия Маханян, управител на ОИЦ Русе.