Представят възобновеното списание „Кула“ в Казанлък

В понеделник от 17,30ч. на„Искра“№4

Радостни сме, че спазихме обещанието си и успяхме възстановим издаването на емблематичното за културния живот на Казанлък списание „Кула“, съобщават от Общината на града на розите.

Заповядайте в Информационния център на ул.“Искра“№4 в понеделник, 18-ти септември, от 17,30ч. на представянето на първия брой за 2017г.на списание „Кула“!

В новото издание на казанлъшкото списание за литература и изкуство „Кула“ са публикувани художествени фотографии, поезия и проза на творци от Казанлък и негови приятели от други градове на страната. Повечето от авторите са млади хора, в студентска възраст, а най-младият, 13-годишен писател участва със свое есе.

Визията на култовото списание съхранява традицията с корицата на големия български художник, казанлъчанина Иван Милев, но добавя и нови акценти във вътрешното оформление.

Община Казанлък възобновява 94-годишната „Кула“ с желанието да даде още творческо пространство за казанлъчани и техните приятели, с афинитет към поезията, прозата, изследователските статии, графиките и картините.

Очакваме ви на представянето на „Кула“ в понеделник, 17,30ч., „Искра“№4!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен