Александър Държиков - гост на откриването на новата учебна година в СУ „Свети Паисий Хилендарски“

Мисия Пловдив

15-09-2017, 13:08

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Всяка година, този ден се превръща в празник, посветен на тържеството на духа и знанието

Заместник- кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж.Александър Държиков бе гост на откриването на новата учебна година в СУ „Свети Паисий Хилендарски“.  Той поздрави от свое име и от името на Община Пловдив ръководството, преподавателите, възпитаниците на училището и техните родители по повод празника. „Всяка година, този ден се превръща в празник, посветен на тържеството на духа  и знанието. Той винаги е бил специален за всички - за първокласниците, които за първи път пристъпват прага на училището, за по-големите ученици, за учителите и родителите. На Вас, уважаеми учители, поверяваме най-свидното, смисъла на живота си – нашите деца. И вярваме, че чрез Вашата любов, професионализъм и всеотдайност ще дадете на бъдещото поколение криле, увереност и сила, с които да вървят напред. Желая Ви здраве и успехи в тази толкова отговорна  мисия!“ каза в обръщението си към преподавателите заместник-кметът.
На учениците пожела да запазят стремежа на българина към духовност, култура, наука и просвещение. Да подадат с вяра и доверие ръка на своите преподаватели, да бъдат смели и да мечтаят.  В специалното си послание, отправено към първокласниците, инж. Държиков  им пожела много здраве и големи успехи по пътя на знанието, да учат и растат отлични ученици, да бъдат здрави и неуморни, любознателни и да се забавляват. „Гордейте се с историята на предците си и обичайте България. На добър час!“ пожела още заместник-кметът на най-важните и усмихнати участници в днешния празничен ден, първокласниците. 
Милена Златанова -главен инспектор в отдел „Образование“ на община Пловдив прочете поздравителен адрес от името на инж. Иван Тотев, Кмет на Пловдив, изпратен до всички училища, намиращи се на територията на града.