Обновени стаи и приятна обстановка посрещат учениците в ОУ „Душо Хаджидеков“

Мисия Пловдив

16-09-2017, 13:16

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За следващата година в плановете за ремонт ще бъдат учителската стая и третият етаж, който все още не се използва

Зелени, сини, оранжеви, лилави класни стаи, цветни балони, нови чинове, гардеробчета и приятна обстановка посрещат учениците от ОУ „Душо Хаджидеков“ в квартал „Съдийски“ (бивше ОУ „Георги Бенковски“).

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кметът Стефан Стоянов, народният представител Атанас Ташков и общинският съветник и председателят на училищното настоятелство Сашо Радев посетиха сградата и видяха на място направените това лято ремонти и освежаване на помещенията.

Два от трите етажа на сградата са напълно ремонтирани, обзавеждането в класните стаи е ново, а в обучението на учениците вече са включени и мултимедии. Обновяването стана факт за 2017/2018 учебна година, след като Общинският съвет на Пловдив отпусна 100 000 лева,  допълнително 30 000 лева са били заделени от бюджета на училището и 20 000 лева е предоставило училищното настоятелство.

Покривът е изцяло ремонтиран и вече не тече, подменени са ВиК и елинсталацията, сменена е старата дървена дограма с нова, обясни директорът Георги Стефанов.

Ремонтирани са санитарните възли. Обновен е и осъвременен е училищният стол, като са закупени още един климатик, нови маси и столове, където над 170-те деца ще се хранят ежедневно.

След като задният двор е разчистен, ръководството на училището има идея всеки първокласник да засади дърво.

За следващата година в плановете за ремонт ще бъдат учителската стая и третият етаж, който все още не се използва.