Министри и политици подкрепиха кампанията "Да изчистим България за един ден"

Министерството на младежта и спорта се включи активно в кампанията на БТВ „Да изчистим България заедно”, на която е и официален партньор.

Министър Красен Кралев бе във Варна, където заедно с кмета Иван Портних, областния управител Стоян Пасев, председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов, студенти от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и курсанти от Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров” изчистиха местността около „Аладжа” манастир.
„Върнах се в родния си град, за да се включа в кампанията „Да изчистим България заедно”. Вече за трета година подкрепяме тази мащабна инициатива, защото всички публични личности трябва да се включим и да покажем на младите хора колко е важно да се грижим за средата, в която живеем и работим. Ако всеки почисти пред дома си, страната ни ще бъде чиста. Дължим го на младите поколения, а те на техните деца”, заяви министър Кралев.
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, около 50 служители на ММС и 35 деца от държавното спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“, които тренират гребане и кану-каяк почистиха брега и хангарите за лодки на езерото „Панчарево”.
„Всички искаме нашите талантливи млади спортисти да се подготвят при добри условия, за да идват на тренировките с желание, да изпитват удоволствие и да постигат високи резултати. Министерството на младежта и спорта полага всички усилия, за да им осигури тези условия, а с акции като това почистване тяхната база става още по-хубава. Благодаря за съдействието и на община Панчарево и кмета Димитър Сичанов”, каза Колева.
ММС организара и всички младежки информационно-консултантски центрове, които чистиха в цялата страна.

Днес се върнах в родния си град, за да се включа в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно". Вече трета година по...

Публикувахте от Krassen Kralev в 16 септември 2017 г.

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/vav-varna-chistim-s-ministar-krasen-kralev-i-bozhana-ot-mastar-shef.html Днес се...

Публикувахте от в 16 септември 2017 г.