Театрални спектакли и вокален концерт на „Виа Понтика” на 17 септември

Три събития включва афишът на седмия фестивален ден на Международния форум

Вокалният концерт „Mediterraneo I” на Дуо „Колаж” – Нона Кръстникова – сопран, и Мария Русева - пиано, ще започне в 18 часа в неделния ден в храма „Св. Св. Константин и Елена” в Балчик. В програмата - Росини, Хан, Хед, Фуре.
18 е началният час и на театралното представление в читалище „Васил Левски”. Студенти от трети курс "Актьорство за драматичен театър" в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” с художествени ръководители доц.Веселин Ранков и  ас.Ивана Папазова ще представят  „Държавните липи” -едноактна пиеса  на класическия майстор на българската комедия Ст. Л. Костов. На сцената ще излязат Стефани Раманска, Тони Тончева, Добринка Тосева, Кристиана Григорова, Надежда Халваджиева, Кристина Божилова, Красимир Ненков, Павлин Шуманов, Господин Динев, Кристиян Павлов, Веселин Иванов, Мартин Костов, Виктор Въргов.
В 20 часа в Каменната зала в Двореца гостите на фестивала „Виа Понтика” могат да видят „Шега в две действия”.  Един спектакъл на Университетския театър в Нов български университет по комедиите на Чехов – „Мечка” и „Предложение”.  „Шега в две действия“ е проект на  студентката от магистърска програма на департамент „Театър“ в НБУ Вероника Ханджиева, който тя реализира с колеги. Режисьор на спектакъла и ментор на проекта е проф. д-р Ева Волицер. Участват студентите от програмите на департамент „Театър“: Вероника Ханджиева, Янита Даракова, Павел Бояджиев, Виктор Андреев и Емануил Малинов.