Със състезание с триколки в "Западен" отбелязаха Седмицата на мобилността

Мисия Пловдив

17-09-2017, 17:10

Снимка:

Район „Западен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днешната проява е само част от отбелязването на Седмицата на мобилността в район "Западен"

Кметът на район "Западен" Димитър Колев се включи в Седмицата на мобилността. Тази година тя се отбелязва с редица събития в Пловдив в дните от 16-ти до 22-ри септември.
Във връзка със Седмицата на мобилността на Гребната база се проведоха състезания и тестове с триколесни велосипеди. Те бяха осигурени от производителя "Екотрайк-БГ" и зарадваха десетки пловдивчани в слънчевия неделен ден с възможността да изпробват електрическите триколки. Самият кмет Димитър Колев успя да изпробва уникалните велосипеди – подвижната музикална триколка, хибридната рикша и специално приспособеното за пренасяне на багаж возило.
Днешната проява е само част от отбелязването на Седмицата на мобилността в район "Западен". В началото на месеца стартира виртуална изложба на тема „Велосипедът – 200 години история, традиция, съвремие”. Всеки, който желае да се включи, може да го направи до края на утрешния ден и да изпрати снимки на pr@zapaden.plovdiv.bg. Наградите ще бъдат връчени официално на 21-ви септември. Пълните условия на конкурса са публикувани на страницата на района. Освен това през идната седмица са предвидени състезания с велосипеди за деца от детски градини в района, под надслов „Децата и безопасният път”, както и изнасяне на презентация за ученици от 10 до 18 години на тема „Мобилността на бъдещето”.