Зам.-министърът на културата открива академичната година в АМТИИ

Мисия Пловдив

18-09-2017, 06:52

Снимка:

АМТИИ

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

60 лектори от страната и чужбина пристигат за международна научна конференция за иновации в изкуството

Зам.-министърът на културата Амелия Гешева ще открие 53-та учебна година в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство днес 18 септември в Концертната зала на вуза. На церемонията ще присъства и кметът Иван Тотев.
Всички действащи до момента докторантски програми на АМТИИ –„Хореография“, „Музикознание и музикално изкуство“, „Методика на обучението по музика“, „Методика на обучението по изобразително изкуство“ и „Изобразително изкуство“ получиха държавна оценка над 9 и са акредитирани за максималния срок от 6 години, похвалиха се от висшето училище.
Акредитация за 5 години е получила и новата докторантска програма „Приложни, изящни изкуства и дизайн“.
През новата 2017/2018 учебна година АМТИИ продължава да утвърждава програми, свързани с подготовката на кадри за мениджмънт в сферата на изкуствата и културата. Магистратурите „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ са концентрирани към изграждането на експерти в областта на управлението и комуникациите, а „Аниматор изкуство в туризма“ създава арт-специалисти за туристическата индустрия.
Висшето училище ще е домакин на Международната научна конференция „Наука, образование и иновации в областта на изкуството“, която ще се проведе на 12 и 13 октомври с участието на повече от 60 лектори от страната и чужбина. Целта на събитието е създаване на пространство, в което академизмът е водещ при споделяне на изследвания, опит и предизвикателства пред научната общност, както и обмяна на научен потенциал на изследователи, които работят в областта на изкуствата в България и по света.