Сесил Каратанчева спечели титлата в Лас Вегас

На финала победи Елица Костова

Сесил Каратанчева спечели титлата на ITF турнира по тенис на твърди кортове в Лас Вегас (САЩ) с награден фонд 60 хиляди долара, съобщи БФТенис.

На финала тя победи друга българка - Елица Костова, с 6:4, 4:6, 7:5 за 2 часа и 38 минути игра.

Срещата започна с пробив за Каратанчева, която обаче бързо допусна да бъде върнат за 2:2. Последва размяна на геймове до 4:4, когато дойде решаващият 9-ти гейм, в който отново Сесил стигна до пробив и поведе с 5:4. След това Каратанчева успя да затвори сета на свой сервис, но това не стана толкова лесно. Костова спаси четири сет-пойнта, но в крайна сметка Сесил стигна до 6:4.

Във втория сет играта вървеше гейм за гейм, като всяка от тенисистките печелеше своето подаване до 4:3 в полза на Костова. Тогава започна размяна на пробиви, като в крайна сметка Елица взе сета с 6:4 и изравни резултата.

Така се стигна до решаващ трети сет, който отново стартира с размяна на пробиви. След това всяка от тенисистките печелеше своето подаване до 5:5. Тогава Каратанчева проби отново, а на свой сервис успя да затвори сета и мача със 7:5 и да спечели титлата в Лас Вегас.

Това е 8-ма титла в кариерата на Сесил в турнири на ITF, но едва първа от 2011 година насам. За успеха Каратанчева спечели 80 точки за световната ранглиста и се изкачи до №180. Костова спечели 48 точки и е №211 в света.