Кметът на „Източен“ показа на ученици Центъра за градска мобилност

Мисия Пловдив

18-09-2017, 13:16

Снимка:

район „Източен“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С пожелание за повече срещи всички се разделиха като добри приятели, а селфитата на децата остават като предмет на оживени дискусии в къщи

По повод Европейската седмица на мобилността 2017 кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков заведе ученици от V г клас на Основно училище „Васил Левски“  в Центъра за градска мобилност. Той лично се включи със специалистите от Центъра в беседата с децата за това,  защо е необходимо да се следи и регулира трафика в Пловдив и да има наблюдение на възловите кръстовища. Учениците веднага разпознаха улици, кръстовища и задаваха безброй въпроси.
В импровизираната викторина  с въпроси за безопасното поведение и мобилната среда, проведена от Антония Данаилова - главен експерт  в общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ и Стефка Симеонова – главен експерт „Образование“ в районната администрация,  учениците показаха завидни познания и получиха награди.
С пожелание за повече срещи всички се разделиха като добри приятели, а селфитата на децата остават като предмет на оживени дискусии в къщи и с приятели. В интересната среща се включи и Милка Тодорова –Добрикова- заместник кмет на район „Източен“.