Агресивен шофьор размаха пистолет на Цариградско

Мъжът се представил като полицай от столичното 8-мо районно полицейско управление

Пореден случай на агресия на пътя. Мъж размаха пистолет заради забележка за опасно шофиране. Това се вижда на кадри, разпространени в социалните мрежи. Случката е от вчера, а мястото - "Цариградско шосе" в София. Авторът на клипа твърди, че мъжът се представил като полицай от столичното 8-мо районно полицейско управление. От МВР съобщиха, че са започнали проверка по случая.
Димитър Бояджиев разказва във Фейсбук, че малко преди пет следобед в неделя на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман, автомобил тръгнал да изпреварва отдясно колата зад него. Бояджиев предположил, че шофьорът ще изпревари и него и останал в лявата лента.
Димитър Бояджиев: В момента, в който се изравнява с мен започва да навлиза нарочно в лявата лента, изтласквайки ме до мантинелата. Автомобилът продължава да изпреварва и притиска и колите пред мен. Продължих да се движа по колата и снимах номера на водача и как изпреварва в аварийната лента
В София светофара на "Цариградско шосе" и Горубляне спира колоната от автомобили и Бояджиев и друг водач решили да попитат шофьора защо застрашава живота на семействата им и другите участници в движението.
Димитър Бояджиев: В момента, в който започнахме да викаме на водача защо засича хората по пътя си, той вади пистолет и слиза от автомобила. След което обявява, че полицай и ни засичал, защото не сме му направили път. По случая е подаден сигнал към 8-мо районно.
От пресцентъра на МВР потвърдиха, че такъв сигнал е подаден и са започнали проверка. Уточниха, че са предложили съдействие на водача, но той отказал, защото вече не бил на мястото. Заявил обаче, че днес ще подаде жалба за случая.

Днес 17.09.17г. около 16:30ч. на магистралата в района на Ихтиман посока София автомобил изпреварва отдясно колата зад м...

Публикувахте от Димитър Бояджиев в 17 септември 2017 г.