МВР: Разкрито е убийството на таксиметровия шофьор в София

Крими

19-09-2017, 12:24

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Организатор и извършители са свързани със стар случай за хашиш

Убийството на таксиметровия шофьор на 11 февруари 2017 г е заради страх, че той ще изобличи престъпна група. Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата. Убитият е бил в състава на престъпна група. Вероятно е бил в слабо звено в нея“, заяви главният секретар на МВР, Младен Маринов. Организатор и извършители са свързани със стар случай за хашиш. Става дума за лица гравитиращи около престъпна група, действала през 2012-та. Стана ясно, че са задържани двама души - единият е физическият извършител, другият е ръководител. Като основен мотив се смята, че убитият е щял да натопи или изобличи членове на групата в хода на досъдебно производство за трафик на хашиш.

Емилия Русинова: Убийството на Борислав е доказателство, че те нямат спирка, когато е заплашена групата да прибягват и до такива средства. Работата беше изключително трудна. Смятам, че това е добър резултат, заяви от своя страна заяви от своя страна главен комисар Младен Маринов. "Бяха арестувани няколко човека. На две от лицата бяха повдигнати обвинения. И двете са задържани за 72 часа, до края на деня ще се иска налагане на задържане под стража. Това заявиха от прокуратурата на извънреден брифинг на прокуратурата. В него участват административният ръководител на СГП – г-жа Емилия Русинова, административният ръководител на СпП – г-н Иван Гешев, главният секретар на МВР – главен комисар Младен Маринов, директорът на ГДБОП – главен комисар Ивайло Спиридонов, директорът на ГДНП – главен комисар Христо Терзийски и директорът на СДВР – старши комисар Ивайло Иванов. Беше установено, че извършват разнородна престъпна дейност. Смятаме, че събраните доказателства – СРС, показания на свидетели, веществени доказателства, смятаме, че са достатъчни, за да се смята, че те са извършители на деянието", уточниха още от прокуратурата.

Припомняме, че таксиметровият шофьор беше прострелян с няколко куршума в колата си в софийския квартал „Надежда”.

Извършителят на покушението е прострелял Борислав с няколко куршума. Бил е облечен с черни дрехи и качулка. Професионално. Без шум и без да оставя следи. Това е показал първоначалният оглед на криминалистите.
Основната версия по която работеше полицията е разчистване на сметки.
Простреляният Борислав, по прякор –Бобъра има криминално минало и две регистрации за наркотици. Участвал е в организирана престъпна група преди три години и в момента е основен свидетел по делото срещу членовете й, потвърдиха разследващи. Вероятно и това е причината той да бъде прострелян. Целта е била мълчанието му.