Договори за над 43 млн. лева по ПРСР 2014-2020 г. получиха 15 български общини

Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" - Разплащателна агенция, Живко Живков благодари за възможността за подписването на дългоочаквания прием по договорите по мярка 7.2

Договори на обща стойност 43 млн. лева, които са предназначени за рехабилитация на улични мрежи, градска среда и училища, получиха днес в Министерския съвет кметовете на 15 български общини.
"Тези пари се превеждат директно на кметовете. Да си направите чисти, ясни и публични поръчки." Това каза премиерът Бойко Борисов по време на връчването на първите подписани договори по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ 2014-2020 г.
Борисов добави, че тези средства ще отидат директно при хората. Затова поиска от кметовете да бъдат максимално бързи и ефективни. Той предупреди местната власт да бъде максимално внимателна, "за да няма разследвания от телевизии и вестници". Премиерът пожела успех на кметовете, като се надява до следващите местни избори тези поръчки да бъдат реализирани.
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов от своя страна поясни, че днес се връчват първите договори на общините, но това няма да са единствените. "Вече сме в много активна комуникация със Сдружението на общините от гледна точка на стартирането на втория и последен прием по остатъчния бюджет, така че да може да бъдат стартирани тези важни инфраструктурни обекти", уточни земеделският министър. Той посочи, че прогнозата с фонд "Земеделие" е вторият прием да бъде финализиран до 2-3 месеца, което зависи от предоставянето на документи от страна на общините.
Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" - Разплащателна агенция, Живко Живков благодари за възможността за подписването на дългоочаквания прием по договорите по мярка 7.2. Той връчи договорите на кметовете на 15-те общини в направленията рехабилитация на улични мрежи, градска среда и училища.
Договорите за 43 мил. лева получиха кметовете на общините Кнежа, Златарица, Вълчедръм, Средец, Вършец, Павликени, Долна баня, Хисаря, Дряново, Балчик, Велики Преслав, Угърчин, Лясковец, Белица, Нови пазар.