Млад американец ще учи децата в Гълъбово на английски

Това е Кийгън Скот от Охайо

За втора поредна година учениците от Професионалната гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ)  в град Гълъбово ще имат възможност да подобрят езиковите си умения с помощта на американски учител, съобщава Дарик.  Кийгън Скот от Охайо пристига в Гълъбово благодарение на подкрепата на “КонтурГлобал Марица Изток 3”, които са първите изцяло корпоративни спонсори на учител от международната програма за образователен обмен „Фулбрайт“. Младият г-н Скот вече има опит в работата с чуждестранни ученици, тъй като преди да дойде в България е преподавал в Грузия.
  Само три професионални гимназии, сред които и ПГЕЕ ще имат уникалната възможност да приемат преподаватели по програмата. Алесандро Морето.
В навечерието на новата учебна година “КонтурГлобал Марица Изток 3” подкрепи и още едно учебно заведение. Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в близкото до електроцентралата с. Обручище получи като дарение от компанията климатик, с който ще се отоплява класната стая за следобедни занимания на учениците с целодневна форма на обучение /5-7 клас/.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"