Продължава Европейската седмица на мобилността

Столичният район „Възраждане“ се включва в Европейската седмица на мобилността с Флаш моб „Класиката е на мода”

Деца ще управляват електрически мини автомобили, а шофьори ще сменят волана с велосипеди
Жени водачи на автобуси ще мерят сили в демонстрационна надпревара в "Деня на отворени врати" в поделение "Малашевци" на „Столичен автотранспорт” ЕАД, което ще се състои на 20.09.17 г. от 11.30 ч.  Събитието е част от програма на Европейската седмица на мобилността, която акцентира тази година върху обществения транспорт.
 
Гостите ще бъдат посрещнати и извозени с едни от нови електробуси до мястото, където ще бъде официалната част преди старта на състезанията.
 
В тях ще участват и Деца от ДГ2 "Звънче", район "Триадица",  и ДГ 186 "Деница", район "Младост". Те ще премерят знания и умения по пътна безопасност с водачи на автобуси от поделение "Малашевци". Част от децата ще управляват електрически мини автомобили, а шофьорите велосипеди на ново изградена площадка, интерпретираща миниатюрна реална мобилна среда (улици, паркинги, зелени площи, светофари, пътни знаци и т.н.). На друга площадка част от децата и водачи ще участват във викторина с въпроси за правилата за движение по пътищата.
 
За представянето ще следи съдийска бригада - експерти по пътна безопасност. Всички участници и победителите ще получат награди.
 
Сервизният комплекс и всички останали звена в предприятието ще са достъпни за столичани, които могат да се запознаят със спецификата на работния процес в градския автобусен транспорт.

На 20 септември 2017 г. от 11:00 район „Възраждане“-СО ще се включи в Европейската седмица на мобилността с флаш моб „Класиката е на мода“ с участието на принцесите от Балетно студио „Ева“ при читалище „Г.С. Раковски 1925“ с художствен ръководител Евелина Желева. Инициативата на район „Възраждане“ ще подкрепи и актьорът Цветомир Иванов.
Председателят на Инициативния комитет за провеждане на Европейската седмица на мобилността общинският съветник Екатерина Йорданова, кметът на район „Възраждане“-СО Савина Савова и общинският съветник Борислав Борисов, член на Комисията по транспорт и туризъм на СОС ще представят иницативата „Европейска седмица на мобилността“.
Флаш мобът и информационната кампания ще стартират от административната сграда на район „Възраждане“ на бул. „Александър Стамболийски“ 62 и ще продължат в ретро трамвая, който ще се движи от Съдебната палата, площад „Възраждане“, по бул. „Александър Стамболийски“ до Западен парк и обратно до Съдебната палата. Всички пътници ще могат да се включат и в работилницата за таланти в ретро трамвая.
Организатори на събитието са Столична община, „Столичен електротранспорт“ ЕАД и район „Възражане“.