Добрич се побратимява с румънския Кълъраш

Това реши на своята сесия Общинският съвет

Добрич ще се побратими с румънския град Кълъраш, решиха на вчерашното си заседание общинските съветници на добруджанския град. Предложението бе внесено за гласуване от кмета Йордан Йорданов. Той посочи, че предложението е логично продължение на дългогодишно и успешно сътрудничество на общинските администрации по трансгранични проекти. Подписването на договор за побратимяване ще създаде допълнителни възможности за обмяна на опит и информация за различни сфери на дейност, за реализация на съвместни инвестиционни проекти и икономически форуми, ще позволи на жителите на двата града отблизо да се запознаят с историята, културата, обичаите и традициите на страните, посочва ще кметът.
Кълъраш е център на дървообработваща, хранителна, стъкларска и текстилна промишленост. Намира се в югоизточна Румъния, административен център на окръг Кълъраш. Населението му е около 65 200.
Припомняме, че Добрич има побратимени градове от Унгария, Русия, Полша, Турция, Македония, Беларус, Швейцария, Китай, Украйна.