Ученик удари с кол учител в Садово

Животът

20-09-2017, 10:13

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Педагогически съвет, който да реши за санкциите на учениците, ще бъде свикан след като след като приключат следствените действия

Добро е състоянието на учителя, пребит от ученици в Садово. Това съобщи пред Нова телевизия директорът на училището Димитър Йорданов.
Трима 17-годишни възпитаници на Професионалната гимназия по селско стопанство нападнаха учителя по английски език вчера преди обяд и бяха арестувани. Младежите го ударили с дървен кол и юмруци по главата. Преподавателят е откаран в болница с хематом и след това освободен, каза Йорданов. Учителят не е казал, че няма да се върне на работа.
Тримата ученици отваряли врати на кабинети в училището и нарушавали дисциплината, стана ясно от думите на директора. Учителка, която не можела да се справи с младежите и да въведе ред, била принудена да търси съдействие от заместник-директорката. Учителят по английски език Антон Велков помогнал на колежката си и нещата "се смирили", разказа директорът.
Учениците нарушители на реда тръгнали да дадат обяснения на зам.-директорката. В това време един от тях се отделил от групата, взел дървен кол, насочил се към Велков и го ударил по главата. Според информацията на директора, въпреки че трима са задържани, всъщност само един от тях е ударил учителя. Тримата ученици не са имали досега прояви на агресия, имат наказание за това, че са натрупали над пет неизвинени отсъствия. Учениците са от ромски произход.
Ще направим всичко необходимо да се изяснят обстоятелствата около инцидента и ученикът да понесе заслужено наказание, категоричен е Йорданов.
Педагогически съвет, който да реши за санкциите на учениците, ще бъде свикан след като след като приключат следствените действия.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен