Държавна опера – Русе представя „Травиата“ на 21 септември

Русе Лайф

21-09-2017, 08:41

Снимка:

Държавна опера – Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Евгений Онегин" се завръща в Русенската операта

С това представление се закрива септемврийското издание на диригентския курс Blue Danube Musikimpresario

На 21 септември от 19 часа в зала Опера в ролята на Виолета Валери ще се превъплъти сопраното на Русенската опера Теодора Чукурска. За пръв път тя влиза в тази роля през 2014 година в Русе. Сценичен партньор на Чукурска в ролята на Алфред Жермон е тенорът Петър Костов. Участват още: Добромир Момеков /Жорж Жермон/, Петя Цонева /Флора/, Мая Владимирова /Анина/, Александър Баранов /Гастон/, Момчил Миланов – /Барон Дюфол/, Пламен Бейков /Доктор Гренвил/, Стоян Стоянджов /Маркиз Д`Обини/, Динко Попов /Жозеф/, Евгени Ганев – /прислужник на Флора/, Стефан Пенчев – /комисионер/.

Традиционно за Русенска опера „Травиата” на Верди е любим спектакъл на публиката в Русе. С това представление се закрива септемврийското издание на диригентския курс Blue Danube Musikimpresario. Диригентската палка ще си предават – Арно Перие от Франция, Никълъс Макробъртс от Австралия, Тиаго Тиберио от САЩ.

Операта „Травиата” ще бъде изпълнена под акомпанимента на симфоничния оркестър на Държавна опера – Русе. Със своите гласове изпълнителите в хора – с хормайстор – Стелияна Димитрова, ще допринесат за впечатляващата музикална картина на тази опера.