Децата от „Тракия“ показаха висока култура по пътна безопасност

Мисия Пловдив

21-09-2017, 09:54

Снимка:

район „Тракия“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Район „Тракия” се включи в Европейската седмица на мобилността

Район „Тракия” се включи в Европейската седмица на мобилността, която се провежда всяка година от 16 – 22 септември.

Целта на инициативата е да насърчи широката общественост в използването на алтернативни начини за придвижванеq щадящи околната среда, както за безопасно движение в градска среда, чрез провеждане на открити уроци и беседи. Това стана с любезното съдействие на инспектор Ботьо Гиргинов от Пътна полиция- Пловдив, който предостави на всички участници брошури с подробна информация за безопасно движение по пътищата и грамоти за всички, които взеха участие в игрите.

В мероприятието се включиха ученици от СУ „Черноризец Храбър” и възпитаници от ДГ „Десислава”, ДГ „Таня Савичева” и ДГ „Д-р Едгар Бороу” на район „Тракия”.

Ентусиазираните ученици от IV-ти клас на средното училище влязоха в ролята на активни велосипедисти и участници в уличното движение, състезавайки се за спазване правилата на движение по пътищата на площадката за обучение за безопасност на движението в Парка на репресираните. Победителят получи награда, предоставена от Община Пловдив.

По-малките участници от детските градини също показаха завидни знания и умения в правилата за движение, местата за пресичане на пътното платно, значението на светлините на светофара и пътните знаци изобразявайки наученото с цветни тебешири.