РЗИ – Русе със спортни инициативи в Европейската седмица на спорта

Спорт

22-09-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе, архив

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Промени в градския транспорт заради футболното шоу на Стоичков

Със състезания по народна топка, футбол и волейбол

Европейската седмица на спорта за 2017 г. в България ще се проведе от 23 до 30 септември. Официалното откриване на Европейската седмица на спорта за 2017 г. ще се състои в Тарту, Естония, на 23 септември. В България министър Красен Кралев ще открие Европейската седмица на спорта също на 23 септември.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия, с която се насърчават спортът и физическата активност в цяла Европа. През 2017 г. инициативата се провежда за трети път. Основната тема на кампанията продължава да бъде Бъди активен! #BEACTIVE, като целта е да се насърчи активността както през Седмицата на спорта, така и през цялата година.

Спортът и физическата активност допринасят значително за качеството на живот на европейските граждани. Въпреки това, в момента нивото на физическата активност в цяла Европа е в застой. Липсата на физическа активност има отрицателни последици не само за здравето на хората и за обществото, но и води до по-високи икономически разходи. Освен това спортът има потенциал да засили посланието за толерантност и гражданското съзнание в цяла Европа. Ролята на спорта като средство за социално приобщаване ще спомогне да се преодолеят настоящите предизвикателства в европейското общество.Седмицата на спорта е за всеки, независимо от възрастта, произхода или нивото на спортна подготовка. Обединява ни само желанието да спортуваме и да живеем активно.

 

Регионална здравна инспекция – Русе, отдел ,,Профилактика на болестите и промоция на здравето” отбелязва Европейската седмица на спорта със състезания по народна топка в ОУ „Ангел Кънчев”; футбол и волейбол в ОУ ,,Тома Кърджиев” с ученици от 5 клас на 26 септември от 10.30 часа в двора на училищата.