Българите са повишили доверието си в ЕС и НАТО

Общество

22-09-2017, 09:22

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ген. Попов се срещна с командира на щаба за специални операции на НАТО

Според изследването на Германия у нас се гледа като на основен външнополитически пример

Повишава се доверието на българите в ЕС и НАТО, показва проучване на „Галъп интернешънъл“. Доверието сред българите в Съюза и Алианса е около 60%, като досега то се колебаеше около 50 на сто. Заедно с това и имиджът на НАТО укрепва със стабилизиране на доверието около 35%.

Според изследването на Германия у нас се гледа като на основен външнополитически пример. През септември доверието в Германия у нас решително надвишава недоверието. 53% отговарят с „да“ на въпроса „Имате ли доверие в Германия?“, а 34% казват „не“. Съществен въпрос в предстоящите избори в Германия са отношенията с Турция. Българското обществено проявява неохота към преговори с Турция.

64% от сънародниците ни смятат, че трябва да бъдат преустановени преговорите за членство на Анкара в ЕС. Проучването е направено в периода 7-14 септември 2017 г. сред 808 пълнолетни българи. То е част от редовните месечни изследвания на „Галъп интернешънъл“ и от телефонен сондаж.Сондажът е проведен сред 802 души, между 31 август и 1 септември в цялата страна.