Турнир по подводен риболов за купа Шабла

На 23 септември

Турнир по подводен риболов за купа Шабла ще се проведе утре (23 септември). Турнирът се организира за 5-та поредна година от СНЦ „Морски клуб Портус Кариа“, гр. Шабла, като кръг от серията състезания за купа „България“ на БФПС. Тази година състезанието е последно за състезателния сезон 2017 – VII кръг, съответно след неговия край ще бъде обявена годишната ранглиста на купа „България“ и най-добрите състезатели ще бъдат наградени от представители на БФПС. Основни спонсори на събитието са хотел-ресторант „Делфина“, с. Тюленово, Община Шабла и „Фратерра“ ЕООД. Домакин на церемонията по откриване, мерене на улова, награждаване и закриване на състезанието е хотел-ресторант „Делфина“, откъдето ще сервират на състезателите безплатни храна и напитки за възстановяване на силите, изразходвани в надпреварата.
На всички състезатели, организатори и официални лица ще бъдат раздадени тениски, които тази година ще са с нов по-атрактивен дизайн.
Право на участие имат всички състезатели от клубовете, регистрирани към БФПС и платили членския си внос за 2017 г.
Състезанието се провежда съгласно правилата и наредбите на БФПС и КМАС.
Продължителността е 5 часа, но при лоши метеорологични условия, главният съдия може да намали състезателното време или да отмени състезанието.