Рисунка на асфалт и велошествие оживиха парк Рибница в "Северен"

Мисия Пловдив

22-09-2017, 13:26

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Състезанието приключи с томбола, в която взеха участие всички деца, включили се в мероприятията

Във връзка с включването на Община Пловдив в отбелязване на кампанията "Европейска седмица на мобилността 2017" в район "Северен" – парк “Рибница” се проведе голяма районна проява под патронажа на Кмета на района инж. Ральо Ралев.

Мероприятието официално откри заместник-кметът на район "Северен" - Калоян Георгиев.

Най-напред се проведе конкурс за рисука на асфалт “В моя град – с колело”, в който се състезаваха отбори, излъчени от седем на брой училища в район “Северен”. Трето място журито присъди на СУ “Хр. Г. Данов”, второ на ОУ “Райна Княгиня” и най-достойната за първо място работа бе на НУ "Хр. Ботев".  Всички победители получиха грамоти за изящните си творби.

Най-малките участници в днешните празнични прояви бяха децата от подготвителна група на детска градина “Весела”, които проведоха своя занимателен урок по безопасност на движението в градска среда.

След тяхната изява заместник-кметът Калоян Георгиев поведе велошествие по алеите в парка, в което се включиха изключително много деца и граждани на района. Всички ученици на възраст от 7 до 17 год. имаха възможността да се включат и във велосъстезание, разпределени във три възрастови групи.

Победители станаха:

Във възрастова група до 10 години – Мирослав Димитров, Владимир Ботев и Петър Шаранков, съответно на първо, второ и трето място.

Във възрастова група от 11 до 14 години – Йоан Тонев зае първото място, Илиан Иванов - второ, а Стефан Славков стана трети.

Във възрастова група от 15 до 17 години - първенец е Божидар Мартинов.

Победителите получиха медали, грамоти, минерална вода и царевични пръчици, както и предметни награди – вело аксесоари.

Състезанието приключи с томбола, в която взеха участие всички деца, включили се в мероприятията. Ваучер на стойност от 100 лв за пазаруване на вело стоки спечели Дария Върбанова, същият ваучер, но на стойност от 160 лв се падна на Иван Вълков. Късметлията, който получи смартфон бе Антония Ламбова, а велосипедът отиде при Гинка Алексиева.