Рашидов е на официално посещение в Москва

Вежди Рашидов се срещна в Москва със специалния президентски съветник Михаил Швидкой

Председателят на парламентарната Комисия по култура и медии Вежди Рашидов се срещна днес в Москва с Михаил Швидкой, специален съветник на президента на Руската федерация по въпросите на международното културно сътрудничество.
Двамата събеседници обсъдиха перспективите на културния обмен между двете страни и се обединиха около идеята, че културата е най- добрият посланик на държавите. През пролетта на следващата година в Москва предстои голям гастрол на Софийската опера и балет, основата на който беше положена миналата година от Вежди Рашидов като министър на културата. Тогава беше постигнато споразумение с Болшой театър да предостави и трите си сцени за гостуване на българската опера. Гастролът е планиран за април 2018г. През същия период Третяковската галерия ще отвори залите си за представителна експозиция от образци на българската иконописна школа.                        
Вежди Рашидов и Михаил Швидкой отбелязаха със задоволство и успешния проект "Нов български роман", който България започна през 2012 година. Досега по него на руски език са преведени книги на десет известни български писатели.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"