Привличане на здраве, богатство и успех след есенното равноденствие


„За да не познаеш неволите, трябва да почетеш мъдростта на предците си” 



Есенното равноденствие започва на 22 септември в 23:03ч. Слънцето приминава в знак Везни. С всеки изминал ден до зимното слънцестоене, дните започват да намаляват. Следващите три дена са специални и се излъчва невероятна космическа енергия, която изпълва всичко живо и от която трябва да се възползваме. От стари времена хората са се стараели да не изпуснат този момент и да се възползват от тази силна и мощна енергия за да подобрят своя живот. Това може да стане с проверени от годините ритуали. Това е ден на надеждата, радостта, светлината и доброто.
Ритуалите могат да се извършват в рамките на 3 дни. Трябва да живеете съзнателно и да извлечете ползата, тогава ще се изпълните с енергията на светлината и ще получите нови качества.
Трябва да се направи обезателно:
1. 1.    Да ходите боси по земята и да черпите от енергията й.
2. 2.    Да с организирате малък семеен празник, да изпечете баница, пай с ябълки, може и с боровинки. Ако не изгорят, надигнат се и станат вкусни, то ви предстоят добри времена. На трапезата си вземате по едно парче и си намислете желание.
3. 3.    В тези три дена приемайте всичко с благодарност, направете подарък или дайте на някого нещо просто така.
4. 4.    Пребройте всички пари в къщи три пъти, не мислете за дългове и разходи. Благодарете на Вселената за всичко, което имате и непременно при вас ще дойдат още хубави неща.
5. 5.    Вземете си вана или душ. Водата по време на есенното равноденствие притежава особена лечебна сила и изчиства всичко негативно от тялото и душата, като ви настройва за възприемане на новите енергии.
6. 6.    Наберете си клонки от офика, калина или пшенични класове и украсете дома си. Този букет ще пази обитателите на дома цяла година. От плодчетата може да наредите на външния прозорец също със защитна цел.


РИТУАЛ НА БЛАГОДАРНОСТТА
Вземете тънка свещ (църковна) и лента от естествени влакна (вълна, памук, коприна), без значение какъв цвят.
Помислете какво ви донесе тази година? С какво ви обогати?
Запалете свещ и си спомняте някое добро събитие, кажете с кратки думи какво е било, благодарете на Висшите сили и завържете възел. Продължете по същия начин да изреждате и други събития.
Ако свещта започне да изгаря и събитията още не свършват, запалете втора свещ и продължете.
Това „въженце от възли” означава вашата благодарност към света, запазете го и когато искате да благодарите отново на Вселената, завържете нов възел!

РИТУАЛ ЗА ПУСКАНЕ НА СЪЖАЛЕНИЯТА И ЗАГУБИТЕ
Съберете есенни листа. Застанете близо до течаща вода (река) и с гръб към вятъра.
На всеки лист казвайте за какво съжалявате и го пускайте по водата или на вятъра със думите: „Нека моите загуби, страхове, съжаления и съмнения да ги отнесе вятърът (или водата) на живота. Казвам сбогом на това събитие с радост и без скръб! Нищо не трае вечно, нека всички неприятности изчезнат, аз ги пуснах! "