Цветан Цветанов откри лекоатлетически турнир в Свищов

Мисия

23-09-2017, 16:52

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Председателят на ПГ на ГЕРБ се срещна също с участници и треньори в състезание по хокей на трева

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов даде старт на есенното лекоатлетическо състезание „Желю Замфиров“, провело се на стадион „Академик” в Свищов. Заедно с него турнира откриха свищовският кмет Генчо Генчев, кметът на Велико Търново и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов, председателят на Общинския съвет в дунавския град д-р Кристиян Кирилов. Надпреварата е част от проявите, свързани с празника „Свищовски лозници” и се провежда в памет на големия треньор Желю Замфиров, създал спринтьора Петър Петров – медалист от олимпиадата в Москва през 1980 година. Националният рекорд на дисциплината 100 метра все още принадлежи на легендарния бегач, припомни Цветан Цветанов, който е и бивш лекоатлет.

„Поздравявам всички участници в турнира и техните родители, за това че младите хора са днес тук и са избрали да спортуват. Уверявам ви, че с общи усилия ще възродим и възстановим спортните терени, за да станат привлекателно място за децата“, каза Цветан Цветанов. Той подчерта, че Свищов се нуждае от нова спортна инфраструктура и увери всички, че с възможностите, които се дават по новите оперативни програми, ще бъдат отделени средства за спортни площадки и стадиони. „Заедно с председателя на Общинския съвет и кмета на града ще положим всички усилия, за да може след година-две Свищов да има своя спортен комплекс и стадиона, в който децата да се чувстват перфектно и да бъдат бъдещите републикански, световни и олимпийски шампиони“, заяви Цветан Цветанов пред присъстващите.

В Свищов председателят на ПГ на ГЕРБ поздрави и участниците в Осмия турнир по хокей на трева за купата „Цветан Радославов, в който участваха и състезатели от Босилеград.

Цветан Цветанов, придружаван от своите домакини и заедно с Даниел Панов, с народния представител Станислава Стоянова и председателя на ВТОбС Венцислав Спирдонов  посети и парка в свищовския квартал „Рила“. Доскоро мястото беше в окаяно състояние, но с обновлението, благодарение на средствата от ОП „Региони в растеж“, той отново се превръща в предпочитано място за отдих.

„Щастлив съм, че спазваме ангажиментите за подкрепа на регионите, защото така жителите усещат положителната промяна в населените места“, изрази задоволство председателят на ПГ на ГЕРБ. Едни от най-мащабните дейности в Свищов стартираха с изпълнението на обекти от Интегрирания план за възстановяване и развитие за близо 10 млн. лв. По оперативна програма „Региони в растеж” в Свищов текат строителните дейности по три дългоочаквани инвестиционни проекта, които обхващат 8 обекта на територията на общината и са на обща стойност 9 847 027, 30 лева. „След успешното им реализиране, обликът на града ще бъде значително променен“, категоричен е Цветан Цветанов.

В събота на централната част на Свищов Цветанов разговаря с десетки жители и гости, които отбелязват празника на града „Свищовски лозници“