Търси се новата Царица на Августиада

Мисия

23-09-2017, 17:57

Снимка:

avgustiada.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

За първи път ще избираме Царица на Августиада

От 13 до 15 октомври

В шестото издание на Фестивала на виното и културното наследство АВГУСТИДА 2017,  в Регионален исторически музей Стара Загора и на други места в града, за втори път ще се проведе конкурса за избор на Царицата на Августиада, като посланик на фестивала. Първата Царица на Августиада Антония Дойчева и подгласничките й Антоанета Танева и Радка Антонова изпълниха своята мисия да популяризират фестивала и културно-историческото наследство на Стара Загора на туристически форуми и други събития.

В тазгодишния конкурс има много нови елементи, които със сигурност ще повишат неговия престиж. Кастингът на желаещите да се включат в избора ще бъде на 30 септември от 11 ч. в Платинум клуб на Мол Галерия. Молът отново ще осигури паричните награди на победителите. Тоалетите на момичетата за конкурса ще бъдат осигурени от магазина на престижната модна къща „Юнона“ в Galleria Стара Загора, която ще награди момичетата, класирани на първите три места с актуални тоалети.

Царицата на Августиада ще спечели професионална фото сесия и ще бъде корица на списание Zona bg за месец ноември, ще получи специално изработена за конкурса корона. Короната е уникат, а дизайнът и изработката са на Славин Янакиев, изп. директор на завод „Прогрес”. Тя ще бъде връчена от миналогодишната победителка.
Победителка в конкурса и нейните подгласнички ще участват в официалното откриване на фестивала. Тя ще вземе участие в Гала вечерта и при в награждаването на отличените вината. Ще представя Августиада и Стара Загора на туристически форуми и други събития през годината.
Водят се преговори победителка в конкурса да получи право да участва в националния конкурс „Мис България“. Всички участнички в конкурса ще получат награди, осигурени от организаторите.
Основните критерии, на които трябва да отговарят участничките, са красота, индивидуалност и естетика, стил, познания и интелект, умение за общуване. Всяко момиче, което счита, че притежава тези качества и е на възраст от 18 до 30 години, може да се запише за участие в Туристически информационен център Стара Загора до 29 септември, включително.
На претендентките за титлата им предстои усилена подготовка за конкурса. Те ще трябва да се запознаят с културно-историческото наследство на осем хилядолетния ни град, с начина за отглеждане на грозде и производство на вино в една от най-добрите винарни в България - Мидалидаре Естейт и да споделят преживяното. Всичко това ще бъде запечатано във филм, който ще се представи по време на финалния етап на конкурса, на 13 октомври от 19 часа в залата на Държавна опера Стара Загора. Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, директор на Старозагорската опера.

Предстои оспорвана надпревара, коя от претендентките ще стане посланик на Фестивала Августиада 2017 и на нашия град. Приложените снимки са от конкурса за Царицата на Августиада 2016 и програмата на Августиада 2017.